- Необходими продукти:
1 пак. (28 г) микс за овкусяване Maggi малки тайни
750 г (6 броя) долни пилешки бутчета, измити и подсушени
600 г (4-5) картофи, нарязани на едри кубчета
100 мл вода
- Начин на приготвяне:
Поставяме пилешките бутчета и нарязаните на едри кубчета картофи в плика (от горната част на опаковката на микс за овкусяване Maggi малки тайни).
Добавяме сместа от долната част на опаковката на микса и разклащаме внимателно до пълното и равномерно овкусяване на продуктите.
В плика добавяме водата и го затваряме с приложената връзка, на 6-8 см от края. Аз бих заменила водата с бира - така месото ще е още по-сочно, а картофките с неустойм вкус.
Печем около 60 минути в долната половина на предварително загрята фурна, на 200 градуса или на 180 градуса, ако включим вентилатора.
Съветът на Maggi за това ястие е, че ако искаме да получим златист загар, е добре да срежем и разтворим внимателно горната част на плика 10 минути преди края и запечем само отгоре през оставащото време.
Аз бих добавила и както вече споменах, вместо вода да ползваме бира, както и да добавим кубче масло. Всички знаем, че пилето само по себе си би трябвало да пусне мазнина, но бучка масло никога не е излишна, когато печем сочно пиле. Бон апети! :)
Бучката масло в началото ли бихте я добавили, в плика с бирата и подправките?
ОтговорИзтриване