петък, 2 октомври 2015 г.

Сочно пиле с картофи - с микс за овкусяване Maggi малки тайни



  • Необходими продукти:

1 пак. (28 г) микс за овкусяване Maggi малки тайни
750 г (6 броя) долни пилешки бутчета, измити и подсушени
600 г (4-5) картофи, нарязани на едри кубчета
100 мл вода


  • Начин на приготвяне:

Поставяме пилешките бутчета и нарязаните на едри кубчета картофи в плика (от горната част на опаковката на микс за овкусяване Maggi малки тайни).



Добавяме сместа от долната част на опаковката на микса и разклащаме внимателно до пълното и равномерно овкусяване на продуктите.


В плика добавяме водата и го затваряме с приложената връзка, на 6-8 см от края. Аз бих заменила водата с бира - така месото ще е още по-сочно, а картофките с неустойм вкус.


Печем около 60 минути в долната половина на предварително загрята фурна, на 200 градуса или на 180 градуса, ако включим вентилатора.


Съветът на Maggi за това ястие е, че ако искаме да получим златист загар, е добре да срежем и разтворим внимателно горната част на плика 10 минути преди края и запечем само отгоре през оставащото време.


Аз бих добавила и както вече споменах, вместо вода да ползваме бира, както и да добавим кубче масло. Всички знаем, че пилето само по себе си би трябвало да пусне мазнина, но бучка масло никога не е излишна, когато печем сочно пиле. Бон апети! :)




1 коментар:

  1. Бучката масло в началото ли бихте я добавили, в плика с бирата и подправките?

    ОтговорИзтриване