- Необходими продукти за 4 (четири) порции:
Необходими продукти за месото:
400 г пилешко филе, нарязано на кубчета
2 глави лук
60 г люти чери чушки
2 зелени чушки
3 с.л. зехтин
Необходими продукти за марината:
4 скилидки чесън
1/2 връзка босилек
1/2 връзка къдрав магданоз
80 мл зехтин
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 ч.л. хималайска сол
черен пипер на вкус
- Начин на приготвяне:
Измиваме добре и подсушаваме босилека и магданоза, и ги нарязваме на ситно заедно с чесъна.
Поставяме билките в купа и към тях добавяме останалите продукти за марината. В купата добавяме месото, разбъркваме внимателно и покриваме купата с фолио. Поставяме я в хладилник за 8 часа.
Почистваме и нарязваме лука и двата вида чушки, поставяме ги в купа и към тях добавяме зехтина. Разбъркваме внимателно.
Нанизваме зеленчуците на шиш като ги редуваме с месото.
Вече нанизаните мариновани шишчета печем в оребрен тиган, като ги обръщаме редовно, за да се изпекат от всички страни.
Бон апети!
Няма коментари:
Публикуване на коментар