понеделник, 12 октомври 2015 г.

Мариновани пилешки шишчета с люти чери чушки и лук



  • Необходими продукти за 4 (четири) порции:





Необходими продукти за месото:

400 г пилешко филе, нарязано на кубчета
2 глави лук
60 г люти чери чушки
2 зелени чушки
3 с.л. зехтин

Необходими продукти за марината:

4 скилидки чесън
1/2 връзка босилек
1/2 връзка къдрав магданоз
80 мл зехтин
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 ч.л. хималайска сол
черен пипер на вкус


  • Начин на приготвяне:


Измиваме добре и подсушаваме босилека и магданоза, и ги нарязваме на ситно заедно с чесъна.




Поставяме билките в купа и към тях добавяме останалите продукти за марината. В купата добавяме месото, разбъркваме внимателно и покриваме купата с фолио. Поставяме я в хладилник за 8 часа.



Почистваме и нарязваме лука и двата вида чушки, поставяме ги в купа и към тях добавяме зехтина. Разбъркваме внимателно.





Нанизваме зеленчуците на шиш като ги редуваме с месото.




Вече нанизаните мариновани шишчета печем в оребрен тиган, като ги обръщаме редовно, за да се изпекат от всички страни.




Бон апети!




Няма коментари:

Публикуване на коментар