събота, 3 октомври 2015 г.

Царска туршия


  • Необходими продукти:

2 моркова
2 глави чесън
2 глави целина
2 връзки магданоз
3 глави карфиол
3 кг. камби

  • Необходими продукти за маринатата:
2 ч.ч. захар или мед, по избор
1 ч.ч. олио
1,5 литър вода
1,5 литър оцет
1 ч.ч. сол
дафинов лист
бахар
черен пипер

  • Начин на приготвяне:

  1. Почистваме и нарязваме на парчета зеленчуците.
  2. Разбъркваме ги добре.
  3. Смесваме и сваряваме продуктите за маринатата.
  4. Заливаме зеленчуците с врялата марината, бъркаме ги 5-6 минути, отцеждаме ги и ги подреждаме в буркани.
  5. Бурканите доливаме с изстиналата марината.
  6. Съхраняваме ги на студено място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар