сряда, 7 октомври 2015 г.

Катино мезе


  • Необходими продукти:
650 г свинско месо
180 г печурки
80 мл зехтин
2 глави лук
1 връзка магданоз
5 г червен пипер
2 с.л. лимонов сок
черен пипер на вкус
сол на вкус
  • Начин на приготвяне:
  1. Нарязваме месото на малки кубчета и го слагаме да се задуши в зехтина.
  2. През това време почистваме и измиваме лука и гъбите, и ги нарязваме на ситно.
  3. Когато месото побелее, добавяме ситно нарязаните лук и гъби. Добавяме вода, толкова, че да покрие продуктите.
  4. Добавяме червения пипер и сол на вкус, и оставяме да се задушава на тих огън, докато месото стане крехко и водата се изпари. Добавяме ситно нарязания магданоз.
  5. Ястието сервираме горещо, като преди това го подправяме с лимоновия сок и черен пипер на вкус.
Бон апети!


Няма коментари:

Публикуване на коментар