понеделник, 5 октомври 2015 г.

Свински пържоли с гъбен сос


  • Необходими продукти за 2 (две) порции:

2 свински пържоли
60 мл Maggi унисос
1 кубче гъбен бульон, разтворен в 200 мл гореща вода
1 с.л. нишесте
2 с.л. зехтин
200 мл вода
200 г гъби печурки
200 мл бяло вино
2 с.л. масло
черен пипер на вкус
сол на вкус
  • Начин на приготвяне:
1. Поръсваме пържолите с черен пипер, добавяме унисоса и оставяме да се мариноват 1 час.


2. В оребрен тиган загряваме маслото и запечатваме пържолите до златисто от двете страни.


3. Добавяме виното, намаляваме котлона и захлупваме тигана с капака. Оставяме пържолите да се задушат, докато се изпари виното.


4. Добавяме водата за да не изсъхват пържолите. Задушаваме около 30 минути.


5. След това изваждаме пържолите, поставяме ги в касерола или малка тенджерка и захлупваме да са на топло.


6. Поставяме гъбите в оребрения тиган, в който би трябвало да е останала около 200 мл течност. Ако се е изпарила - добавяме бульона. Захлупваме с капака и задушаваме 10 минути.


7. След това размиваме нишестето с малко вода или бульон и добавяме в тигана. Разбъркваме до леко сгъстяване. Овкусяваме с черен пипер и сол.


8. Връщаме пържолите в сос и захлупваме тигана да поемат аромата на гъбите. Пържолите сервираме горещи.


Бон апети! :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар