петък, 2 октомври 2015 г.

Паста със сос от сметана, бекон и мента


  • Необходими продукти:



1 пак. (500 г) паста по избор
500 г бекон
1 ч.ч. течна висококачествена сметана (за да не се пресече сосът, сметаната трябва да е от нивото на "Президент" и/или по-хубава)
1 кубче пилешки бульон, което се разтваря в 100 мл вряла вода
200 мл бяло вино
5 листа мента
2 стръка мащерка
1 с.л. мед
черен пипер на вкус
сол на вкус

  • Начин на приготвяне:

Сваряваме пастата според описанието на опаковката.


Нарязваме и запържваме бекона от двете страни. Отстраняваме го от тигана и го поставяме върху кухненска хартия.


В същия тиган изсипваме бялото вино и добавяме пилешкия бульон. С дървена лъжица разбъркваме добре (бульонът трябва да намалее до половината).



След това добавяме ментата, мащерката, меда, сметаната и сол на вкус. Разбъркваме добре.


Добавяме бекона и разбъркваме соса. Смесваме пастата със соса и сервираме.


Бон апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар