събота, 25 юли 2015 г.

Пълнени зелени чушки със сирене и яйца на фурна



  • Необходими продукти за 4 порции:
8 броя зелени чушки, подходящи за пълнене
250 г краве сирене (аз ползвам "Lacrima" или "Димитър Маджаров")
5 яйца
3 парченца масло
  • Начин на приготвяне:
  1. Почистваме добре чушките от семето и ги измиваме внимателно. 
  2. В купа разбъркваме яйцата заедно със сиренето. 
  3. С получената смес напълваме чушките (с помощта на лъжица). 
  4. Напълнените чушки поставяме в тавичка за печене. Добавяме парченцата масло.
    * На мен почти винаги ми остава малко от плънката, но не я изхвърлям, а я добавям в тавата при чушките заедо с малко вода. Ако на вас не ви остане от плънката, в тавата (на дъното) добавете само малко вода - около 20 мл, но не повече, за да не се получат воднисти. 
  5. След като сме подредили чупките в тавичката ги поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна и печем до готовност (около 40 минути). 
  6. Чушките са вкусни както топли, така и студени.
    * Пълнените чушки със сирене са страхотно лятно ястие. По желание ги комбинирайте със свежа салата по избор или таратор. Бон апети! :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар