- Необходими продукти за 10-12 порции:
1 ч.ч. грис
125 г масло
1 ч.ч. захар
1 к.л. сода
1/2 ч.ч. смлени орехови ядки
1 ванилия
- за сиропа:
1 ч.ч. вода
10 мл лимонов сок
20 г масло
2 ч.ч. захар
- Начин на приготвяне:
- В купа смесваме всички продукти за основата и ги разбиваме добре.
- Изсипваме сместа в тавичка и печем на 180 градуса, до златисто (около 35-40 минути). Оставяме да изстине.
- През това време в подходящ съд кипваме водата и добавяме останалте продукти за сиропа. Разбъркваме добре до пълното им хомогенизиране.
- Заливаме сладкиша със сиропа и сервираме охладен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар