събота, 11 юли 2015 г.

Пиле по дижонски


  • Необходими продукти за 6-8 порции:
800 г пилешко филе
масло за пържене
2 буркана къри - 2 х 300 г (за предпочитане белгийско)
1 с.л. горчица дижонска
2 кофички заквасена сметана - 2 х 400 г
250 г нарязани гъби от буркан
2 с.л. ситно нарязан пресен копър (може да се ползва и сух, но вкусът е по-хубав с пресен)
сол на вкус
  • Начин на приготвяне:
  1. Загряваме маслото в тиган.
  2. Филето нарязваме на малки парчета и слагаме в тигана заедно с гъбите нарязани на тънки кръгчета. Пържим до получаване на златист цвят. 
  3. През това време, в тенджера смесваме кърито, горчицата и сметаната. Слагаме тенджерата на слаб огън, и при непрекъснато бъркане добавяме пилето с гъбите и сол на вкус.
  4. След като ястието заври, добавяме копъра. Разбъркваме добре и сервираме горещо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар