сряда, 8 юли 2015 г.

Крем карамел в тава



  • Необходими продукти за 10-12 порции:
10 яйца
10 с.л. захар + 80 г за карамелизиране
1 литър прясно мляко
2 пак. ванилия
  • Начин на приготвяне:
  1. Разбиваме захарта с яйцата. Може да сложим и по-малко захар (или повече). Лично аз го предпочитам по-сладичък.
  2. Следва да прибавим млякото и ванилията.
  3. Карамелизираме захарта в тавата, в която ще печем крема. 
  4. След като карамела изстине, изсипваме яйчната смес.
  5. Печем в предварително леко загрята фурна, на 200 градуса, около 40-45 минути (до готовност).
  6. Крем карамелът поднасяме изстуден, по желание гарниран с малко сметана (спрей) или сладолед.
Аз не го пека на водна баня, когато го правя в тавичка. Така се получава много сочен и ароматен :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар