- Необходими продукти за 10-12 порции:
10 с.л. захар + 80 г за карамелизиране
1 литър прясно мляко
2 пак. ванилия
- Начин на приготвяне:
- Разбиваме захарта с яйцата. Може да сложим и по-малко захар (или повече). Лично аз го предпочитам по-сладичък.
- Следва да прибавим млякото и ванилията.
- Карамелизираме захарта в тавата, в която ще печем крема.
- След като карамела изстине, изсипваме яйчната смес.
- Печем в предварително леко загрята фурна, на 200 градуса, около 40-45 минути (до готовност).
- Крем карамелът поднасяме изстуден, по желание гарниран с малко сметана (спрей) или сладолед.
Аз не го пека на водна баня, когато го правя в тавичка. Така се получава много сочен и ароматен :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар