- Необходими продукти за 12 парчета:
150 г чаени или какаови бисквити (каквито предопчитате, но по-ефектно става, ако бисквитките са светли)
500 г сирене "Маскарпоне"
500 мл течна сладкарска сметана
500 г черен шоколад
20 мл ликьор амарето
3-4 с.л. натурално какао
- Начин на приготвяне:
- Накъсваме маслото на парченца.
- В купа натрошаваме бисквитите на ситно, смесваме ги с маслото и бъркаме до хомогенна смес (може да използваме блендер).
- Разстиламе по дъното на форма за торта и поставяме в хладилник да стегне за около 1 час.
- Поставяме сметаната в тенджера на водна баня и я загряваме леко. Начупваме шоколада на парченца и го прибавяме към сметаната. Бъркаме непрекъснато на умерен огън, поне около 20-30 минути - докато сместа започне да се сгъстява.
- Когато се сгъсти отстраняваме от огъня и оставаме да изстине, като отново разбъркваме от време на време. Преди да изстине напълно добавяме Маскарпонето и ликьора, и разбиваме добре (до получаване на хомогенна смес/крем). Ако ви се получи по-рядка, а не достатъчно кремообразна смес, завиите купата с фолио и я сложете в хладилник за около 3 часа.
- Изсипваме какаовата смес върху блата от бисквити, който вече е стегнал в хладилника. Отново връщаме в хладилника за около 4 часа.
- Преди поднасяне, обилно поръсваме тортата с какао.
Тук може да видите и видео рецептата за шоколадовата торта Трюфел,
която приготвих специално за Нестле България
Няма коментари:
Публикуване на коментар