- Необходими продукти за 1 (един) килограм риба:
- Необходими продукти за марината:
2 скилидки чесън
3 с.л. разтопено масло (може и зехтин)
1 с.л. мед
1/2 лимон – сокът и настъргана кора
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. ситно нарязана прясна мащерка
черен пипер на вкус
сол на вкус
- Начин на приготвяне:
- Нарязваме рибата и я почистваме от кожата (може да не отстранявате кожата й, но понеже е по-мазна риба, аз я махам). Посоляваме добре и добавяме черния пипер.
- Останалите съставки за марината смесваме и разбъркваме добре в купичка.
- Мариноваме рибата, увиваме я в прозрачно фолио и я остaвяме да престой за един час.
- След това отстраняваме фолито от рибата и я поставяме в тава за печене.
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем около 20 минути (или до зачервяване).
Няма коментари:
Публикуване на коментар