неделя, 19 юли 2015 г.

Маринована сьомга на фурна


  • Необходими продукти за 1 (един) килограм риба: 
1 кг сьомга

- Необходими продукти за марината:

 2 скилидки чесън
3 с.л. разтопено масло (може и зехтин)
1 с.л. мед
1/2 лимон – сокът и настъргана кора
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. ситно нарязана прясна мащерка
черен пипер на вкус
сол на вкус
  • Начин на приготвяне: 
  1. Нарязваме рибата и я почистваме от кожата (може да не отстранявате кожата й, но понеже е по-мазна риба, аз я махам). Посоляваме добре и добавяме черния пипер. 
  2. Останалите съставки за марината смесваме и разбъркваме добре в купичка. 
  3. Мариноваме рибата, увиваме я в прозрачно фолио и я остaвяме да престой за един час. 
  4. След това отстраняваме фолито от рибата и я поставяме в тава за печене. 
  5. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем около 20 минути (или до зачервяване).


Няма коментари:

Публикуване на коментар