- Необходими продукти за около 15-20 броя (в зависимост от големниата им):
100 г натурален шоколад
90 г масло
180 г брашно
½ ч.л. бакпулвер
2 г сол
2 яйца
160 г пудра захар
2 с.л. какао
10 мл ликьор "Бейлис"
10 мл ликьор "Бейлис"
пудра захар за овалване
- Начин на приготвяне:
- На водна баня разтапяме натуралния шоколад и маслото, прибавяме ликьора.
- Оставяме шоколадовата смес да се охлади.
- Смесваме и пресяваме брашното, бакпулвера и солта.
- Разбиваме яйцата и пудрата захар.
- Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме до хомогенизиране. Прибавяме брашнената смес и какаото, разбъркваме.
- Полученото тесто покриваме с фолио и оставяме за 20-30 минути в хладилника, за да стегне. (С тестото се работи лесно, ако е добре охладено).
- Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар.
- Подреждаме ги в намаслена тава на разстояние едно от друго.
- Печем в предварително загрята фурна, на 160 градуса, за около 15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар