събота, 1 август 2015 г.

Напукани шоколадови бисквитки


  • Необходими продукти за около 15-20 броя (в зависимост от големниата им):
100 г натурален шоколад
90 г масло
180 г брашно
½ ч.л. бакпулвер
2 г сол
2 яйца
160 г пудра захар
2 с.л. какао
10 мл ликьор "Бейлис"
пудра захар за овалване 
  • Начин на приготвяне:
  1. На водна баня разтапяме натуралния шоколад и маслото, прибавяме ликьора. 
  2. Оставяме шоколадовата смес да се охлади. 
  3. Смесваме и пресяваме брашното, бакпулвера и солта. 
  4. Разбиваме яйцата и пудрата захар. 
  5. Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме до хомогенизиране. Прибавяме брашнената смес и какаото, разбъркваме. 
  6. Полученото тесто покриваме с фолио и оставяме за 20-30 минути в хладилника, за да стегне. (С тестото се работи лесно, ако е добре охладено). 
  7. Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар. 
  8. Подреждаме ги в намаслена тава на разстояние едно от друго. 
  9. Печем в предварително загрята фурна, на 160 градуса, за около 15 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар