сряда, 30 септември 2015 г.

Ризото със зеленчуци



  • Необходими продукти за 1 (една) порция:
60 г ориз арборио
10 г моркови
10 г чушки
20 г гъби
10 г тиквички
10 г лук
10 г спанак
10 г домати
20 г пармиджано
20 г масло
40 г зехтин
магданоз
див лук
сол
черен пипер
30 мл бяло вино
зеленчуков бульон
  • Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза, като в средата го оставяме леко твърд (ал денте).
Почистваме и нарязваме зеленчуците на ситни кубчета.
Задушаваме ги в зехтин, добавяме сварения ориз, малко бульон, сол и черен пипер на вкус.
Отстраняваме от огъня, добавяме пармезана, маслото и свежите билки.
Разбъркваме внимателно и сервираме.

Благодаря за рецептата на chef Ивайло Рангелов!

Няма коментари:

Публикуване на коментар