неделя, 13 септември 2015 г.

Шоколадови палачинки с крем от маскарпоне и ягоди



  • Необходими продукти за 6-8 порции: 


- Необходими продукти за палачинките:

1 с.л. кисело мляко
450 мл прясно мляко
около 200 г брашно
4 яйца
1 пак. ванилия
100 г шоколад, разтопен на водна баня или течен шоколад
масло

- Необходими продукти за крема:

500 г маскарпоне
200 г пудра захар
 200 г ягоди, нарязани на кубчета

  • Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки прясното мляко и брашното, докато получим гъста каша.


2. Прибавяме киселото мляко и ванилията.


3. На водна баня разтапяме шоколада и след това го добавяме към палачинковата смес, като междувременно разбъркваме внимателно.


4. Нагряваме тигана за палачинки с много малко масло. В него сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до порозовяване на палачинките.


5. За крема: в купа смесваме и разбъркваме добре маскарпонето с пудрата захар. Добавяме нарязаните ягоди и разбъркваме внимателно, за да ги смесим добре.


6. С получения крем намазваме палачинките, навиваме ги на триъгълници или руло и сервираме.


Бон апети! :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар