- Необходими продукти за 6-8 порции:
- Необходими продукти за палачинките:
1 с.л. кисело мляко
450 мл прясно мляко
около 200 г брашно
4 яйца
1 пак. ванилия
100 г шоколад, разтопен на водна баня или течен шоколад
масло
- Необходими продукти за крема:
500 г маскарпоне
200 г пудра захар
200 г ягоди, нарязани на кубчета
- Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки прясното мляко и брашното, докато получим гъста каша.
2. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
3. На водна баня разтапяме шоколада и след това го добавяме към палачинковата смес, като междувременно разбъркваме внимателно.
4. Нагряваме тигана за палачинки с много малко масло. В него сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до порозовяване на палачинките.
5. За крема: в купа смесваме и разбъркваме добре маскарпонето с пудрата захар. Добавяме нарязаните ягоди и разбъркваме внимателно, за да ги смесим добре.
6. С получения крем намазваме палачинките, навиваме ги на триъгълници или руло и сервираме.
Бон апети! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар