неделя, 13 септември 2015 г.

Макарони с риба тон на фурна


  • Небходими продукти за 6-8 порции:


500 г макарони
200 г моцарела
175 г филаделфия
200 г филе от риба тон
2 с.л. горчица
1 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
200 г целина или селъри, нарязани на малки кубчета
2 моркова, настъргани на едро ренде
2 глави червен лук, нарязан на ситно
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
2 с.л. масло
сол на вкус
  • Начин на приготвяне:

1. Сваряваме макароните според инструкциите на опаковката и ги отцеждаме. 


2. В загрятото в тиган масло слагаме да се задушат лукът, целината, чесънът и морковите. 


3. Когато поомекнат, добавяме брашното, разбъркваме, и добавяме млякото. Бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки. 


4. Добавяме горчицата и сол на вкус. 


5. Нарязваме рибата тон на кубчета и в нагорещен с малко масло тиган запечатваме рибата.


6. В тавичка смесваме макароните с филаделфията, рибата и соса. 


7. Покриваме ги с нарязаната на парченца моцарела. 


8. Поставяме тавичката в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем до златисто (около 35 минути).


9. Ястието сервираме горещо. 


Бон апети от мен! :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар