- Небходими продукти за 6-8 порции:
500 г макарони
200 г моцарела
175 г филаделфия
200 г филе от риба тон
2 с.л. горчица
1 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
200 г целина или селъри, нарязани на малки кубчета
2 моркова, настъргани на едро ренде
2 глави червен лук, нарязан на ситно
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
2 с.л. масло
сол на вкус
- Начин на приготвяне:
1. Сваряваме макароните според инструкциите на опаковката и ги отцеждаме.
2. В загрятото в тиган масло слагаме да се задушат лукът, целината, чесънът и морковите.
3. Когато поомекнат, добавяме брашното, разбъркваме, и добавяме млякото. Бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки.
4. Добавяме горчицата и сол на вкус.
5. Нарязваме рибата тон на кубчета и в нагорещен с малко масло тиган запечатваме рибата.
6. В тавичка смесваме макароните с филаделфията, рибата и соса.
7. Покриваме ги с нарязаната на парченца моцарела.
8. Поставяме тавичката в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем до златисто (около 35 минути).
9. Ястието сервираме горещо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар