- Необходми продукти за 2 (две) порции:
1 кг сьомга, за предпочитане котлет
- Необходими продукти за маринатата:
2 скилидки чесън
3 с.л. разтопено масло (може и зехтин)
1 с.л. мед
1/2 лимон - сокът и настъргана кора
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. ситно нарязана прясна мащерка
черен пипер на вкус
сол на вкус
- Начин на приготвяне:
Посоляваме добре сьомгата и добавяме черния пипер. Втриваме внимателно.
В купа смесваме всички продукти за маринатата и ги разбъркваме много добре. Мариноваме рибата, увиваме купата с прозрачно фолио и я оставяме да престои за около един час в хладилника.
След това отстраняваме фолито, подсушаваме рибата от маринатата в малко кухненска хартия и я поставяме в оребрен тиган.
Запичаме сьомгата по около 1 минута на всяка страна при силно загрят тиган и по 2 минути при по-слабо загрят тиган.
Сьомгата сервираме гореща.
Бон апети! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар