понеделник, 21 септември 2015 г.

Маринована сьомга, приготвена на тиган


  • Необходми продукти за 2 (две) порции:

1 кг сьомга, за предпочитане котлет

  • Необходими продукти за маринатата:

2 скилидки чесън
3 с.л. разтопено масло (може и зехтин)
1 с.л. мед
1/2 лимон - сокът и настъргана кора
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. ситно нарязана прясна мащерка
черен пипер на вкус
сол на вкус

  • Начин на приготвяне:

Посоляваме добре сьомгата и добавяме черния пипер. Втриваме внимателно.


В купа смесваме всички продукти за маринатата и ги разбъркваме много добре. Мариноваме рибата, увиваме купата с прозрачно фолио и я оставяме да престои за около един час в хладилника.


След това отстраняваме фолито, подсушаваме рибата от маринатата в малко кухненска хартия и я поставяме в оребрен тиган.


Запичаме сьомгата по около 1 минута на всяка страна при силно загрят тиган и по 2 минути при по-слабо загрят тиган.




Сьомгата сервираме гореща.


Бон апети! :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар