- Необходими продукти за около 4 порции:
1 к.л. сода за хляб
1 яйце
щипка сол
1 к.л. олио или зехтин
брашно, колкото поеме за средно меко тесто
- Начин на приготвяне:
- В голяма купа изсипваме киселото мялко и в него слагаме содата.
- Разбъркваме докато содата се надигне и стане като пяна.
- Добавяме яйцето, солта и олиото, и с разбъркваме добре (с лъжица или на ръка).
- Започваме да прибавяме постепенно брашно като месим и добавяме брашно, докато се получи средно меко тесто, от което оформяме питка.
* Тук, на снимките направих 3 броя питки и затова тестото изглежда разделено на 3. Иначе не се разделя!
5. Върху котлон поставяме алуминиево фолио (или нагряваме тиган), което поръсваме с малко мазнина.
6. Отгоре поставяме питката и печем докато хване лека коричка. Обръщаме я да хване коричка и от другата страна.
7. След това я поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем около 30 минути.
8. Изваждаме питката и я увиваме в кърпа за 10-ина минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар