сряда, 30 септември 2015 г.

Шоколадово мляко с ориз и тиква


  • Необходими продукти за 1 (една) порция:
30 г ориз
90 мл мляко
30 г бял шоколад
40 г тиква - добре почистена
20 мл течна сметана
10 г захар
½ лайм
20 мл лимончело
  • Начин на приготвяне:
Тази страхотна рецепта я знам от chef  Ивайло Рангелов. За нея той препоръчва да използваме ориз за ризото. И определено с него резултатът е повече от прекрасен :)
Сваряваме ориза с млякото и захарта.
Тиквата я печем със сока от лайм и малко лимочело. След като омекне я пасираме със сметаната.
След като оризът ни е готов и още топъл прибавяме шоколада и крема от тиква с лимонов аромат.
Може да сервираме със сезонни плодове по избор.
Ястието може да се консумира както топло, така и студено.
Бон апети!


Няма коментари:

Публикуване на коментар