неделя, 28 юни 2015 г.

Крем карамел


  • Необходими продукти за 8 порции:
1 литър прясно мляко
10 яйца
9 с.л. захар
2 пак. ванилия (6 г)
50 г захар , за карамелизиране
  • Начин на приготвяне:
  1. В купа разбиваме захарта с яйцата и прибавяме млякото. След това прибавяаме и ванилията.
  2. Карамелизираме захарта и я разпределяме във формичките, в които ще печем крема.
  3. След като карамелът изстине, наливаме приготвената яйчна смес.
  4. Нареждаме формичките в тава с много вода и печем на умерена фурна окoло 30 минути, до готовност.
  5. Водата не бива да кипва, защото кремът ще стане на шупли. Ако започне да кипи, веднага - доливаме студена вода.
  6. Крем карамела сервираме изстуден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар