- Необходими продукти за 8 порции:
10 яйца
9 с.л. захар
2 пак. ванилия (6 г)
50 г захар , за карамелизиране
- Начин на приготвяне:
- В купа разбиваме захарта с яйцата и прибавяме млякото. След това прибавяаме и ванилията.
- Карамелизираме захарта и я разпределяме във формичките, в които ще печем крема.
- След като карамелът изстине, наливаме приготвената яйчна смес.
- Нареждаме формичките в тава с много вода и печем на умерена фурна окoло 30 минути, до готовност.
- Водата не бива да кипва, защото кремът ще стане на шупли. Ако започне да кипи, веднага - доливаме студена вода.
- Крем карамела сервираме изстуден.
Няма коментари:
Публикуване на коментар