- Небходими продукти за 4 порции:
1 с.л. ябълков оцет
1 щипка захар
2 с.л. зехтин
4 с.л. соев сос
1,5 к.л. риган
1 к.л. майорана
1 к.л. черен пипер
4 скилидки чесън счукани
3 ч.л. червен пипер
сол на вкус
- Начин на приготвяне:
- Почистваме пилешките пържоли от бут от кожата, слагаме ги в найлоново пликче и ги "начукваме" леко.
- След това смесваме всички подправки в голям плик за печене, добавяме оцета, соевия сос и зехтина, слагаме пилешките пържоли и хубаво ги раздрусваме или ги объркваме с ръка, за да се овкусят равномерно.
- Изкарваме добре въздуха от плика, затваряме го и го оставяме в хладилник за около 3 часа.
- След това изваждаме пилешките пържоли, отцеждаме ги добре и ги изпичаме в тава във фурната, на грил или барбекю.
- Сервираме с гарнитура от пържени картофки или салта по избор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар