четвъртък, 25 юни 2015 г.

Мариновани пилешки пържоли от бут


  • Небходими продукти за 4 порции:
2 кг пилешко месо от бут
1 с.л. ябълков оцет
1 щипка захар
2 с.л. зехтин
4 с.л. соев сос
1,5 к.л. риган
1 к.л. майорана
1 к.л. черен пипер
4 скилидки чесън счукани
3 ч.л. червен пипер
сол на вкус
  • Начин на приготвяне:
  1. Почистваме пилешките пържоли от бут от кожата, слагаме ги в найлоново пликче и ги "начукваме" леко.
  2. След това смесваме всички подправки в голям плик за печене, добавяме оцета, соевия сос и зехтина, слагаме пилешките пържоли и хубаво ги раздрусваме или ги объркваме с ръка, за да се овкусят равномерно.
  3. Изкарваме добре въздуха от плика, затваряме го и го оставяме в хладилник за около 3 часа. 
  4. След това изваждаме пилешките пържоли, отцеждаме ги добре и ги изпичаме в тава във фурната, на грил или барбекю.
  5. Сервираме с гарнитура от пържени картофки или салта по избор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар