сряда, 24 юни 2015 г.

Пълнени камби с пармезан и сос "Бешамел"



  • Необходими продукти за 2 порции:
- за камбите:

4 камби
200 г патладжан
20 г сирене "пармезан"
20 мл зеленчуков бульон
6 стръка магданоз
200 г ориз
100 г морков
100 г лук
200 г тиквичкa
черен пипер на вкус
сол на вкус

- за соса:

60 г масло
50 г брашно
500 мл прясно мляко
2 г индийско орехче
5 г сол
  • Начин на приготвяне:
  1. Отрязваме горната част на чушките, за да се получи капаче и ги изчистваме от семките.
  2. Гриловаме тиквичката и патладжана и ги оставяме настрани.
  3. Нарязваме на ситно моркова и лука. Запържваме ги съвсем леко и към тях прибавяме ориза заедно с около 300 милилитра вода.
  4. Прибавяме зеленчуковия бульон, солта и черния пипер.
  5. Варим ориза до полуготовност.
  6. Нарязваме магданоза на ситно и настъргваме пармезана, след което ги прибавяме към ориза, заедно с грилованите тиквичка и патладжан.
  7. Пълним камбите и захлупваме с отрязаната горна част.
  8. Печем в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 30-40 минути.
  9. През това време приготвяме соса като разтапяме маслото и в него запържваме брашното за около една минута.
  10. Добавяме прясното мляко и бъркаме постоянно, докато се сгъсти съвсем леко.
  11. Овкусяваме с индийско орехче и сол.
  12. Вече готовите чушки заливаме със соса бешамел и сервираме.




Няма коментари:

Публикуване на коментар