- Необходими продукти за 2 порции:
4 камби
200 г патладжан
20 г сирене "пармезан"
20 мл зеленчуков бульон
6 стръка магданоз
200 г ориз
100 г морков
100 г лук
200 г тиквичкa
черен пипер на вкус
сол на вкус
- за соса:
60 г масло
50 г брашно
500 мл прясно мляко
2 г индийско орехче
5 г сол
- Начин на приготвяне:
- Отрязваме горната част на чушките, за да се получи капаче и ги изчистваме от семките.
- Гриловаме тиквичката и патладжана и ги оставяме настрани.
- Нарязваме на ситно моркова и лука. Запържваме ги съвсем леко и към тях прибавяме ориза заедно с около 300 милилитра вода.
- Прибавяме зеленчуковия бульон, солта и черния пипер.
- Варим ориза до полуготовност.
- Нарязваме магданоза на ситно и настъргваме пармезана, след което ги прибавяме към ориза, заедно с грилованите тиквичка и патладжан.
- Пълним камбите и захлупваме с отрязаната горна част.
- Печем в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 30-40 минути.
- През това време приготвяме соса като разтапяме маслото и в него запържваме брашното за около една минута.
- Добавяме прясното мляко и бъркаме постоянно, докато се сгъсти съвсем леко.
- Овкусяваме с индийско орехче и сол.
- Вече готовите чушки заливаме със соса бешамел и сервираме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар