петък, 26 юни 2015 г.

Капама



  • Необходими продукти за 4 порции:
200 г свински гърди
600 г свинска плешка
1 кг пилешко месо (бутчета, филе)
300 г сурова наденица
1 кисела зелка
4 листа дафинов лист
червен пипер
черен пипер

- за сармичките:

100 г ориз
2 моркова
100 г гъби
2 глави лук
200 г кайма
червен пипер
черен пипер
чубрица
олио
  • Начин на приготвяне:
  1. Задушаваме лука, гъбите, подправките и каймата. Добавяме ориза и малко вода, за да може ориза леко да поеме водата. Приготвяме сармичките със сместа.
  2. В голям глинен гювеч подреждаме продуктите, като на дъното слагаме ситно нарязано кисело зеле. Върху него редим свинското месо, суровата наденица, пилешкото, бекона и овкусяваме с подправките.
  3. Добавяме сармичките и още ситно нарязано кисело зеле. Покриваме с листа кисело зеле и доливаме 1-2 кафени чашки вода. Захлупваме гювеча с капак и го слагаме в студена фурна.
  4. Печем около 3-4 часа на слаб огън, около 180 градуса.
* Ако глиненият съд ни позволява, редим месото и зелето на пластове. По желание, можем да добавим и цели сушени червени чушки, изчистени от семките. Не добавяме сол на ястието, заради киселото зеле.



Няма коментари:

Публикуване на коментар