- Необходими продукти за 4 порции:
600 г свинска плешка
1 кг пилешко месо (бутчета, филе)
300 г сурова наденица
1 кисела зелка
4 листа дафинов лист
червен пипер
черен пипер
- за сармичките:
100 г ориз
2 моркова
100 г гъби
2 глави лук
200 г кайма
червен пипер
черен пипер
чубрица
олио
- Начин на приготвяне:
- Задушаваме лука, гъбите, подправките и каймата. Добавяме ориза и малко вода, за да може ориза леко да поеме водата. Приготвяме сармичките със сместа.
- В голям глинен гювеч подреждаме продуктите, като на дъното слагаме ситно нарязано кисело зеле. Върху него редим свинското месо, суровата наденица, пилешкото, бекона и овкусяваме с подправките.
- Добавяме сармичките и още ситно нарязано кисело зеле. Покриваме с листа кисело зеле и доливаме 1-2 кафени чашки вода. Захлупваме гювеча с капак и го слагаме в студена фурна.
- Печем около 3-4 часа на слаб огън, около 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар