- Необходими продукти за 1 (един) килограм риба:
1 глава нарязан на кръгчета червен лук
- Необходими продукти за марината:
2 скилидки чесън
3 с.л. разтопено масло (може и зехтин)
1 с.л. мед
1/2 лимон – сокът и настъргана кора
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. ситно нарязана прясна мащерка
черен пипер на вкус
сол на вкус
- Начин на приготвяне:
- Почистваме и измиваме рибата, и я срязваме през 3 см до костта (и от двете страни). Посоляваме добре и добавяме черния пипер.
- Останалите съставки за марината смесваме и разбъркваме добре в купичка.
- Мариноваме рибата и я увиваме в прозрачно фолио.
- Завиваме я (като бонбон) и я остaвяме за един час.
- След това, на дъното на правоъгълна тава поставяме хартия за печене.
- Отгоре поставяме нарязания лук.
- Посоляваме го (по желание може да добавим и малко черен пипер.) Отстраняваме фолито от рибата и я поставяме в тавата върху лука.
- Поставяме рибата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем около 30 минути. След това обръщаме рибата от другата страна (завъртаме я) и печем още 10 минути (или до зачервяване).
Няма коментари:
Публикуване на коментар